Home Carbagerun Team Foto's Werkplaats Sponsors Contact

Carbagerun 2012 wintereditie!

Dit jaar doen wij, Arjen en Bert-Jan, mee met de Carbage-run 2012 wintereditie. Om hier meer over te lezen kun je klikken op het plaatje hier rechts. Het komt erop neer dat we een route van 2000 km. in 5 dagen gaan rijden door 5 landen in een auto die 500 euro mag kosten. In totaal doen er zo'n 150 teams mee met 2 - 4 mensen per team. Onderweg zullen we opdrachten uitvoeren en hopelijk blijft onze auto het lang genoeg doen om er mooie routes mee te rijden.

De route:

HARDENBERG - FREIBURG IM BREISGAU (DUITSLAND)

Net als bij de originele Carbage Run gaan we vandaag de grootste afstand afleggen. We moeten immers wat meters maken om in de leuke wintergebieden terecht te komen. Vandaag rijden we dus hoofdzakelijk over snelwegen. Een mooie gelegenheid om de auto rustig in te rijden en hem rustig op de proef te stellen.

FREIBURG IM BREISGAU - DAVOS (ZWITSERLAND)

Nu begint de uitdaging pas echt. De afstand naar Davos is niet heel erg groot, maar we rijden er natuurlijk niet rechtstreeks naar toe. Binnendoor is veel leuker. Met een beetje mazzel mag je vandaag de sneeuwkettingen voor het eerst tevoorschijn halen.

DAVOS - SÖLDEN (OOSTENRIJK)

Wederom binnendoor en uiteraard nog uitdagender. De wegen worden iets steiler en je zult meer last van sneeuw gaan krijgen. Ook de opdracht zal vandaag een stuk uitdagender worden. Door de Alpen van Zwitserland naar Oostenrijk.

SÖLDEN - CORTINA D´AMPEZZO (ITALIË)

We kunnen natuurlijk wel blijven vertellen dat elke dag nog leuker en uitdagender wordt, maar dat spreekt voor zich. Van de Alpen naar de Dolomieten. Twee hele verschillende soorten landschap in één dag.

CORTINA D´AMPEZZO - KIRCHBERG (OOSTENRIJK)

De laatste loodjes. De kans dat je op de vijfde dag nog in de race zit is een stuk kleiner dan bij de originele Carbage Run. De auto en de inzittenden hebben het nu zo zwaar te verduren gehad dat die laatste dag ook wel moet lukken. We rijden vanuit de Dolomieten weer naar Oostenrijk. Kirchberg is de plaats waar de finish groots gevierd zal worden. Zorg dat je erbij bent!